Wie zijn wij?

Fotograferen en gezamenlijk onderweg.

Fego, opgericht in 2013, is een Lierse club van hobbyfotografen met uiteenlopende interesses en specialisaties. Een ding hebben ze allemaal gemeen: hun passie voor fotografie. De naam verwijst naar één van de basisprincipes van de club: Fotograferen En Gezamenlijk Onderweg, we zijn met andere woorden ook een vriendenclub waar iedere fotograaf, ongeacht zijn of haar fotografische kennis, welkom is.

Onze leden komen driewekelijks samen, afwisselend op een donderdag- of een vrijdagavond. We bekijken en beoordelen elkaars werken op een constructieve en opbouwende manier: met die input kunnen we van elkaar leren en gaan we verder aan de slag. Iedere fotograaf krijgt de vrijheid om te tonen waar hij of zij voor staat.

We verzorgen interne opleidingen, maar ook externe vormingen worden aangemoedigd. Fotografie – en fotobewerking – is zodanig snel aan het veranderen dat bijscholing een must is. Ook onze ‘interne wedstrijden’, waarvoor we rond een bepaald thema foto’s aanleveren, sluiten daarbij aan. Die worden door een externe jury geëvalueerd en besproken, wat ook weer een leermoment is.

Daarnaast nemen we ook deel aan nationale en internationale wedstrijden, met succes. In 2018 en 2019 wonnen we de gouden medaille voor beste digitale club op de internationaal gerenommeerde fotowedstrijd Trierenberg Super Circuit in Oostenrijk. Meerdere leden sleepten reeds aanvaardingen en bekroningen op diverse wedstrijden in de wacht.

Op regelmatige tijdstippen organiseren we een vrijblijvende uitstap, waarop ook de partners welkom zijn. Die trips draaien uiteraard rond fotografie maar ze dienen ook om de banden aan te halen, om bij te leren en vooral samen plezier te beleven.

Hoogtepunt van het jaar is ons toonmoment: onze tentoonstelling, waarop alle leden het publiek laten meegenieten van hun fotografische prestaties. Aankondigingen ter zake verschijnen ook op deze website. Kom zeker eens langs.

U ziet het, Fego is een actieve club. Geniet alvast van de staalkaart die we u hier tonen.